Ēd, sporto, dzīvo tā kā Tev tīk

Sāļais ķirbju pīrāgs

Sāļais ķirbju pīrāgs

Sāļais ķirbju pīrāgs ar vistas fileju un kraukšķīga auzu miltu sviesta mīklas garoziņu. Porcijas lielums-1/6 no pīrāga.

Sastāvdaļās

  • 200 grami auzu miltu
  • 100 grami sviests
  • 1 ola
  • šķipsna sāls
  • 30-60 ml ūdens
  • 300 gr. maltās vistas gaļas
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • puse no neliela ķirbja (2-3 saujas sagriezts ķirbis)
  • garšvielas pēc gaumes
  • 1 tējk. olīveļļa
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurts vai 15% krējums.

Pagatavošana

Mīkla –  Miltiem pievieno sāli, un iestrādā iekšā sviestu(sarīvētu uz rupjās rīves vai sagrieztu mazos gabaliņos, sviestam jābūt aukstam). Tad pievieno olu, nedaudz ūdeni un samīca mīklu, ko ieliek uz kādu pusstundu ledusskapī, kamēr sagatavosim pildījumu. Pildījums – ķirbi katliņā izvāra tikpat kā gatavu. Savukārt gaļu ar sīpoliem, sarīvētu burkānu un garšvielām apcep uz pannas. Tad samaisa kopā. Mīklu ieklāj pannā, un iekšā liek sagatavoto pildījumu. Sakuļ olas, pievieno tām grieķu jogurtu vai skābo krējumu(es liku 10% saldo krējumu), sāli un lej pāri pildījumam. Jācep kādas 30-40 minūtes (200 grādi). Līdz mīkla ir gatava. Porcija (1/6 no pīrāga): 430 kcal.



Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *